29 Mayıs 2012 Salı

SON DAKİKA!!! Memur maaş zammı belli oldu.


Hakem Kurulu, memura 2012 için yüzde 4 + 4, 2013 için ise yüzde 3 + 3 zam kararı aldı. Hakem Kurulu'nun kararı 6'ya 5 oy ile alındı. 11 kişilik kurula başkanlık eden Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in oyu belirleyici oldu.
Hakem Kurulu'nun kararı 6'ya 5 oy ile alındı. Toplam 11 üyeden oluşan Hakem Kurulu’nun 4 üyesi kamuyu, 4 üyesi de memuru temsil ediyordu. İki üye üniversitelerden bağımsız olarak katılırken kurula Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlık etti. Bugün çıkan kararda belirleyici oy ise Sayıştay Başkanı Akyel'den geldi.
Hakem Kurulu'nun kararı öncesi hükümet ile memur sendikaları arasında yapılan müzakelerde hükümet son teklif olarak 2012 için yüzde 3.5 + 4, 2013 için ise yüzde 3 + 3 teklifini getirmişti.
Memur tarafının talebi ise 2012 için yüzde 7.5 + 7.5, 2013 yüzde 6.5 + 6.75 olmuştu.
Hakem Kurulu'nun zam kararının açıklandığı sıralarda KESK üyeleri eyleme başladı. 
KESK Ankara Şubeler Platformu eyleme başladı. 100-150 kişilik grup görüşmelerin yapıldığı Devlet Personel Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı da trafiğe kapatıldı.
'ORTAK EYLEM YAPABİLİRİZ'
hurriyet.com.tr’ye konuşan KESK Başkanı Lami Özgen, Hakem Kurulu’nun aldığı karara Memur-Sen’in de muhalefet şerhini koyması durumunda, KESK, Kamu Sen ve Memur Sen olarak üç konfederasyonun ortak eylem yapabileceklerini söyledi.
KESK Başkanı Özgen, Kurul’un dün yapılan toplantısı ve sonrasında yaşananlar ile ilgili şunları anlattı “Hakem Kurulu toplantısında Hazine temsilcisi Cavit Dağdaş 'Hükümetin teklifi dışına çıkamayız böyle bir irademiz yok. O nedenle başka bir karar alamayız' demiş. 'Bu kurulun idaresi yoksa biz de burada yer almayalım görüşü, sendikalar olarak kurul toplantısına katılmayalım.
Dolayısı ile memura zam kararını Bakanlar Kurulu versin önerisini getirdik Bugün saat 15.00'e kadar hem Memur Sen hem Kamu Sen bu karar uydular. Ancak daha sonra iki konfederasyon Kurul’a girip alınan karara muhalefet şerhi koymak istediler.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder